31 Aralık 2007 Pazartesi

Saab 9-5'e gençlik aşısı

Saab, üst sınıf modeli olan 9-5 serisine gençlik aşısı yaptı. Ön ve arka tasarımıyla birlikte iç mekânında da pek çok unsurun yenilendiği 9-5 Sedan ve SportCombi, aralık ayından itibaren Türkiye'de de satışa sunulacak.

Daha saldırgan!
İsveçli üretici, 9-5'in ön bölümünü yeniden tasarlarken, daha önce fuarlarda sergilediği 9X konsept otomobilinden esinlenmiş. Neredeyse ön cam direğine kadar olan tüm ayrıntıları değişen 9-5'in, farları, ön tamponu, radyatör ızgarası ve kaputu değişenler arasında. Arka bölümdeyse stop lambaları, tampon ve bagaj kapağı, değişen unsurları.
İç mekân da kapsamlı sayılabilecek operasyon geçirmiş. Göstergeler ve orta konsol, orta konsoldaki havalandırma düğmeleri ve müzik sistemi de değişime ayak uydurmuş. Yeni döşeme seçenekleri de Saab 9-5'in tüm donanım versiyonlarına (Linear, Arc, Vector ve Aero) eklenmiş. Daha gizemli ve sportif bir ön görünüm kazanan 9-5, böylece motor kaputunun altındaki güçlü motorlarının ipuçlarını da veriyor. 9-5 serisinin en güçlü seçeneği olan Aero'da kullanılan 2.3 lt. turbo motorun gücü, yaklaşık 10 beygir daha artırılarak, 260 HP üretir hale getirilmiş. Bununla birlikte, Türkiye'de de satışına başlanacak, daha önce Saab 9-3'te de gördüğümüz 1.9 TID dizel motor seçeneği de, Saab 9-5'in yenilikleri arasında. 150 HP güç üreten bu motor, sportiflik konusunda serinin benzinli motorlarından hiç de aşağı kalır özellikler taşımıyor. Yeni 9-5'te, turbo beslemeli 150 (2.0 lt.), 185 (2.3lt.) ve 220 HP (2.3 lt.) benzinli motor seçenekleri de mevcut.

Hiç yorum yok: