31 Aralık 2007 Pazartesi

Chevrolet'nin yeni sedanı martta geliyor

Chevrolet markasını, Avrupa'da küçük ve hesaplı otomobillerle büyütme kararı alan, bu amaçla da birkaç yıldır ciddi dönüşümler gerçekleştiren General Motors, bu iddiasını, 2006'da piyasaya sunacağı yeni modellerle de artırmayı amaçlıyor. İşte bu atağın bir parçası da, küçük sınıfta yer alan ve bir süre sonra Kalos Sedan'ın yerine geçecek yeni Aveo Sedan.
General Motors'un, Kore'de yeni kurduğu tasarım merkezinde tasarlanan ilk otomobil olarak şimdiden kayıtlara geçen Aveo, markanın imajına uygun olarak şekillendirilmiş. Her ne kadar, Kalos ile yan hatları açısından benzerlikler gösterse de, onun, özellikle iç mekan ve diğer boyutlarında daha büyük olduğunu söylemekte yarar var. Boyu 75mm., genişliği 40mm ve yüksekliği de 10 mm. artmış. Neye göre? Tabii ki Kalos Sedan'a (Notchback) göre... Unutmadan, bagaj hacmi de artmış!
Önden tam anlamıyla Chevrolet ailesine mensup olduğunu belirten "iri" logosuyla dikkat çeken Aveo, büyük, üç boyutlu farlarıyla da farkedilmekte. Arka bölümde de tamamen kendine has, yepyeni tasarımla şekillendirilen Aveo'nun iri stop lambaları ve şık bagaj üstü spoiler'i, bunu tamamlıyor...

Hiç yorum yok: