31 Aralık 2007 Pazartesi

Dacia Logan yetiştiremiyor

Renault çatısı altına girdikten sonra tamamen yenilenme atağına geçen Romen Dacia, geliştirdiği tamamı yeni ilk model olan ve geçtiğimiz yıl satışına başladığı Logan ile ummadığı bir başarı yakaladı.
Daha önce Renault 12'den türetilen modellerle Romen halkının sevgilisi olan Dacia, Fransız üreticiyle birleşmesinin ardından çıkarttığı Logan'ın başarısıyla rüzgarı arkasına almış durumda. Romanya pazarında iyi bir ivme yakalayan Dacia, şu sıralar gerek iç piyasaya, gerekse de dış pazarlara Logan yetiştirmek için çalışıyor.

Türkiye 3. pazar
Sürekli kapasite artırımıyla şu an günde 680 otomobil üreten Dacia fabrikası, Romanya'da üç hafta önce satışına başladığı, diğer pazarlarda da yakın zamanda piyasaya çıkartacağı Logan dizel nedeniyle daha fazla kapasite artırımına gitme çalışmalarını yapıyor. Üretiminin üçte ikisini iç pazara veren Dacia, geri kalan üçte birlik bölümü ise ihraç ediyor.
Öncelikli olarak gelişmekte olan ülkeler ve Türkiye için geliştirilen Logan, Batı Avrupa pazarında da başarılı olmuş. Nitekim Fransa, şu an Logan'ın en çok satıldığı ikinci pazar durumunda. Üçüncü durumdaysa Türkiye geliyor.
Rusya ve Fas'ta montajı yapılmaya başlanan, İran, Hindistan, Kolombiya'da ise üretim hazırlıkları süren Logan'ın, 2006'nın ilk aylarında 1.6 16V motorlusunun satışına başlanması, İran'da pick up versiyonunun geliştirilmesi, 2007 gibi de station ve ardından yedi kişilik minivan kasa tiplerinin çıkması planlanıyor.

Hiç yorum yok: