31 Aralık 2007 Pazartesi

Chevrolet 4x4'e de giriyor

Avrupa'da yeniden yapılanarak, tamamen uygun fiyatlı modellerle kendini kabul ettirmeye çalışan General Motors, Chevrolet markasıyla küçük, orta ve orta üst sınıftaki binek otomobilleriyle ummadığı bir başarı yakalamıştı. Türkiye'de de hatırı sayılır satış rakamları yakalayan Chevrolet, birçok açıdan kendisi için 'ilk' olma özelliği taşıyan Captiva'yı hazırlıyor.
Ekim ayından itibaren Türkiye'de de satışına başlanacak Captiva, öncelikle Avrupalı Chevrolet'in ilk 4x4 aracı. Bununla birlikte ilk dizel motorlu ve ESP'li (Elektronik Denge Programı) aracı aynı zamanda.
Kore'deki tasarım stüdyolarında şekillenen Captiva, Chevrolet'in Avrupa ürün serisinin son ürünü. 7 koltuklu olarak tasarlanan Captiva, önden Chevrolet'in tüm marka kimliğini yansıtırken, arkadan da tam anlamıyla kendine has bir görüntü çiziyor. Daha önce fuarlarda konsept olarak sergilenen S3X'in neredeyse bozulmadan üretime taşınmış hali diyebiliriz.

Türkiye'ye sadece dizel
Sportif tasarımı ve geniş iç mekânıyla dikkat çeken Captiva, ikisi benzinli, toplam 3 motor seçeneğine sahip olmakla birlikte, Türkiye pazarına sadece 2.0 lt. dizel motorla getirilecek. Tabii en üst donanım seviyesiyle ve otomatik vitesli olarak. Yıl sonuna kadar 450-500 adet Captiva satmayı hedefleyen GM Türkiye, bunu 2007'de dört haneli rakamlara taşımayı planlıyor.
Yeni Captiva'da kullanılan dört silindirli 150 HP'lik motor, ileriki zamanlarda Chevrolet'in diğer modellerinde de kullanılacak. Örneğin Epica'da. Motor, fabrika verisine göre 100 km'de ortalama 7,4 litre tüketiyor. Dört tekerlekten çekiş sistemiyse, otoyolda önden olan çekiş gücünü, gerektiğinde arka tekerlekleri de devreye alarak kendisi ayarlıyor. Tabii DCS (İniş Kontrol Sistemi) ve ESP de, bu çekiş sistemine bağlı. Ancak GM'nin, bu aracı katıksız bir arazi aracı olarak değil, hafif arazi koşullarında da hizmet edecek bir model olarak gördüğünü söyleyelim. Zira SUV olarak adlandırılan lüks 4x4'lerin, Avrupa'da da yüzde 90 oranında sadece asfaltta kullanıldığını onlar da biliyor.
Aracın standart donanımları da hayli zengin tutulmaya çalışılmış. Türkiye'ye büyük ölçüde deri döşemeyle getirilecek. Fiyatınınsa 45-50 bin euro civarında olması bekleniyor.

Hiç yorum yok: