31 Aralık 2007 Pazartesi

Renault: Bizim için çoktan AB'lisiniz

Renault Uluslararası Operasyonlar Direktörü Luc Alexandre Menard, "Türkiye bizim için AB'ye çoktan girdi. Clio III için yaptığımız 210 milyon euroluk yatırım Türkiye'ye güvenimizi gösteriyor. Biz Türkiye'nin Avrupa ülkesi olduğunu herekese iletiyoruz ve yatırımlarımıza devam ediyoruz" dedi.
Menard şöyle konuştu: "Clio III'ün bu fuarda dünya prömiyerini yaptık. Türkiye'de üretilen Clio III'ü lanse etmekten gurur duyuyoruz. İlk olarak Fransa'da üretilmeye başlanıp çalışmaları Bursa'da tamamlanan Clio III, 2006 yılının başında üretime başlıyor. Bizim için Frankfurt fuarında en büyük yenilik bu" diye konuştu.
10 yıl önceki Türkiye pazarı ile şimdiki pazar arasında büyük farklar olduğunu söyleyen Menard tamamen gelişen otomobil pazarının Türk Lirası'nın (TL) değer kazamasıyla güçlendiğini belirtti. Türkiye'nin özellikle batı Avrupa ülkelerine göre iyi bir ticari araç pazarı olduğunu kaydeden Menard, "10 yıl önce İspanya ve Almanya'da nasıl rekabet ediyorsak Türkiye pazarında da şimdi öyle rekabet ediyoruz" dedi.

Fabrika değeri arttı
Menard ayrıca "TL'nin değer kazanmasının Oyak Renault fabrikasının değer kazanmasını sağladığını da kaydederek, "2002'de 120 bin araç ürettiğimiz Bursa fabrikasında şimdi 180 bin araç üretiyoruz. Türkiye'deki fabrika için hem tedarikçiler hem de fabrika olarak verimliliği artırmak istiyoruz" diye konuştu.

Hiç yorum yok: