31 Aralık 2007 Pazartesi

RAV4 gelişti, genişledi!

Japon üretici Toyota'nın hafif arazi araçları kategorisindeki modeli RAV4, gerek tasarımı, gerekse de teknolojisiyle, baştan aşağı yenilenmiş haliyle şubat ayından itibaren Türk pazarında satılmaya başlanacak.
Bu sınıfta referans olarak kabul edilen RAV4, üçüncü nesliyle bir öncekine göre hem genişlemiş, hem de gelişmiş. Yani 145 mm. daha uzun, 80 mm. daha geniş. Böylece içeride oturma alanları, yolcular lehine artış göstermiş.
Dış görünümü tamamen yenilenen RAV4, tasarım aşamasında eski modellerinden de detaylar almış. Daha yuvarlak ve aerodinamik hatlar dikkat çekerken, sportif görünümden de ödün verilmemiş.
Aracın iç tasarımı da tamamen modern ve sportif çizgiler taşıyor. Karmaşadan uzak kontrol paneli, yeni göstergeler ve dairesel biçimli, ancak üzerlerinde küçük düğmeler bulunan kontrol elemanlarıyla bezenmiş. MP3 çaları bile mevcut. Büyükçe ekran, (bizde kullanılamayan) navigasyon sistemi ve geri görüş kamerası için kullanılabiliyor. Bununla birlikte koltukların katlanmaları ve yarattıkları yükleme alanları da gayet başarılı.

Hiç yorum yok: