31 Aralık 2007 Pazartesi

Çift kişilikli Volvo C70

İsveçli üretici Volvo, zarif cabrio aracı C70'i tamamen yeniledi. Ancak Volvo ile Pininfarina, aracın sadece kendisini değil, karakterini de yenilemeyi uygun buldu... O, artık çift kişilikli... Yani hem Coupe, hem de Cabriolet!
Eylül ortasında ilk Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergilenecek ve 2006'nın ilk yarısında piyasaya çıkacak olan ikinci nesil Volvo C70, daha önce "soft top" diye nitelenen kumaş tavana sahipti. Ancak yeni C70'de bunun yerine, son dönemlerdeki eğilimlere bakılarak, üç parçadan oluşan katlanabilir sert (hard top) bir tavanla birlikte geliştirildi. Böylece istenildiğinde üzeri açılabilen araç, tavanı kapatıldığında coupe otomobil tadı verebilecek.

Önce coupe tasarlanmış
Yeni dört kişilik C70, neredeyse bir önceki modelle aynı ölçülerde bırakılmış. Bununla birlikte ön ve arka tasarımı, firmanın son dönemdeki modellerine uygun hale getirilmiş. Bu arada aracın önce bir Coupe olarak tasarlandığını, ardından da cabriolet formuna göre elden geçirildiğini de belirtiyor firma tasarımcıları...
Kapılarının içinde yer alan perde hava yastıkları sayesinde oldukça güvenli bir yapıya kavuşturulan C70'in hava yastıkları, kaza anında kapıların içinden yukarı doğru açılıyor. Dik şekilde durabilen ve baş bölgesini etkin şekilde koruyabilen perde hava yastıkları, yavaş bir şekilde sönerek, aracın takla atması durumunda da güvenliğe katkıda bulunuyor.
Tamamen yenilenen C70'te, beş silindirli motorlar kullanılmış. Serinin üst versiyonu 2.5 lt. 220 HP gücündeki turbo motorla donatılmış. Araçta ayrıca 2.4 lt. hacimli, 170 ve 140 HP'lik iki de atmosferik motor yer alıyor. 2006'nın ikinci yarısında, 2.4 lt. 5 silindirli, 180 HP'lik dizel motor da yelpazeye katılacak. Tabii fiyat konusunda her şey belirsiz...

Hiç yorum yok: